התקררות תסמינים שאתם צריכים להכיר

תוכן עניינים

הצטננות או התקררות זו בעצם דלקת זיהומית נגיפית בדרכי הנשימה העליונות, כאשר לה גורמים מגוון סוגי נגיפים שונים, ואילו השכיחים שבהם משתייכים למשפחת הרינו-וירוס. מדובר על מחלה מאוד נפוצה, והיא בעצם אחת מהסיבות העיקריות להיעדרות מהלימודים ואפילו מהעבודה. אז מה צריך לדעת על התקררות תסמינים, מהן דרכי הטיפול השונות ומה עוד עליכם לדעת על נושא זה? ובכן, בכתבה זו, המומחים שלנו יסבירו לכם כל מה שחשוב לדעת על התקררות תסמינים וכל מה שביניהם.

 

התקררות תסמינים

לפני שתחפשו אחר תרופות סבתא לכאב אוזניים, עליכם להכיר מספר דוגמאות נפוצות של התקררות תסמינים. ובכן, תסמיני המחלה יכולים לכלול בין היתר:

  • גודש באף
  • התעטשויות 
  • שיעול
  • אף דולף (נזלת)
  • צריבה בגרון
  • ליחה

מעבר לכך, חשוב מאוד לציין כי במקרים מסוימים ייתכנו גם כאבי ראש, חום ותחושת עייפות כללית.

 

 

מתי חולים בהתקררות?

בדרך כלל, התקררות נפוצה בעיקר בחודשי החורף והאביב, אם כי חשוב מאוד לדעת כי ניתן לחטוף צינון לאורך כל ימות השנה. מבוגרים חולים בהתקררות בממוצע עד פעמיים בשנה, ואילו אצל ילדים הממוצע הוא מעט גבוה יותר.

 

כמה זמן התקררות נמשכת וכמה זמן סובלים מתסמינים?

ברוב המוחלט של המקרים, משך זמן התאוששות ממחלה זו הוא בין 7 ל-10 ימים לאחר מועד ההדבקה. 

 

האם מחלה זו מסוכנת?

לרוב לא שכן, הצטננות בדרך כלל תחלוף מעצמה ללא כל סיבוך משמעותי מכל סוג שהוא. אולם, קיימים סיבוכים כמו גודש במערות הפנים. מעבר לכך, ילדים קטנים ותינוקות עלולים לפתח גם דלקת אוזניים חריפה בעקבות הגודש האופייני למחלה זו, וזאת מאחר וגודש שכזה לא מאפשר אוורור בתעלה שמחברת בין חלל הלוע לבין האוזן. כמו כן, כאשר מדובר על אנשים הסובלים מאסטמה, הצטננות או התקררות יכולה להיות לעיתים מעין "טריגר" להתקף אסטמה, ואפילו לזרז אותו.

 

בשורה התחתונה

על אף שכולם סובלים ממנה בממוצע לפחות פעם בשנה, התקררות היא עדיין דבר לא נעים כלל, ולכן חשוב שתדעו מה גורם לה וכיצד ניתן להתמודד איתה. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: