יחסי מרות

תוכן עניינים

יחסי מרות הם יחסים שידועים בחוסר השוויוניות שלהם ובכך שיש בהם צד אחד שיש לו יותר סמכות או כוח ופיכך יש לו השפעה על הצד השני במערכת היחסים. תלונות רבות שקשורות להתעמרות, הטרדה מינית או התנהגות כוחנית מקורן ביחסי מרות לא תקינים שבהם הצד החזק עושה שימוש לרעה בכוח או הסמכות הנתונים בידיו. לא מעט דברים שליליים עלולים לקרות כאשר יחסים אלו לא מתנהלים בצורה תקינה ולכן חשוב מאד להכיר את המושג גם מהפן המשפטי שלו. הטרדות מסוגים שונים (לרבות הטרדות מיניות) יכולות להימנע כאשר כל אחד מהצדדים, לרבות הצד החזק וזה שהסמכות נתונה בידיו יתנהל על פי הכללים הנהוגים בנסיבות הספציפיות ולא יחרוג מהם. בכל מצב שבו לא יודעים האם יש הפרה של היחסים או שמא הם לא מתקיימים כמו שצריך – חשוב לקבל ייעוץ פרטני.

 

מה עוד כדאי או צריך לדעת על יחסי מרות?

מערכת היחסים הכללית בין אנשים (כמו למשל במקומות עבודה או אפילו בתוך המשפחה) חייבת להתבסס על רצון טוב, תקינות מוחלטת וכמובן תחושה טובה שתיווצר בקרב שני הצדדים. כאשר מדובר בנושא המשפחה של גיל ההסכמה למשל, יש התייחסות מפורשת להיעדר יחסי מרות בין שני אנשים שעברו את גיל 16 ויש להם רצון ונכונות לקיים יחסי מין זה עם זה. כדי שהפעולה המינית תהיה חוקית ומותרת אסור שיהיו ביניהם יחסי מרות מכל סוג שהוא על מנת שלא ייווצר מצב שבו מי מהצדדים מנצל לרעה את הצד שלו במערכת היחסים ובשל הגיל הבוגר של הצד השני מנסה לשדל אותו גם לקיום יחסי מין כחלק מיחסי המרות. חשוב לדעת את העניין הזה על מנת שלא להיתפס במערכת יחסים שאינה מותרת.

 

 

החשיבות של שמירה על יחסים תקינים

בכל מערכת יחסים צריכים שני הצדדים לדעת בדיוק מה מותר ומה אסור להם. למה הם רשאים ולמה לא. אילו זכויות מוקנות להם מעצם היותם צד ומה החובות שלהם. כך הדבר גם ביחסי מרות. הצד המושפע לא צריך לחיות בחשש, מבוכה או פחד שמה הצד השני ינצל לרעה את מעמדו או את הסמכות שיש בידיו מעצם היותו במערכת היחסים ויש גם לא מעט חובות שחלות על הצד החזק יותר והאחריות ליחסים תקינים תהיה מוטלת עליו. בכל מקרה שבו לא יודעים או לא בטוחים חשוב לפנות אל גורם מקצועי ולוודא שפועלים כמו שצריך.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: